Ana içeriğe atla

Leasingle makine alımı, Leasing yapılan ekipmanlar hangileridir, sell and lease back nedir


Sell and Lease back mkonusu son günlerde finansman yaratmak açısında önem arz etmektedir. Son zamanlarda Finansman sıkıntısı çeken kuruluşlar aktiflerinde kayıtlı gayrimenkullerini “sat- kirala-geri al” "sell and lease back"yöntemi ile her hangi bir lea­sing şirketine satmaları sonrasında geri alınması sonucu doğan kazanç kurumlar vergisinden, satışın tamamı ise KDV’den istisna olması sebebi ile finandsal kiralama yöntemleri leasing tercih edilmektedir. Firmamız Leasing ekipman degerlemesi konusunda hizmet vermektedir.

Firmalar mevcut işletelerinibüyütmek, modernize etmek, yeni üretim alanlarında faaliyet göstermek, dağıtım kanallarını genişletmek, enerji tasarrufu yatırımında bulunmak, yeni iş kollarında faaliyet göstermek ve kapasite artırımında bulunmak isteyen kurumsal yatırımcılar. Bütçelerini sağlıklı oluşturmak, yeni teknolojilere sahip olmak, iş yeri, ofis ve muayenehane açmayı planlayan serbest meslek sahipleri ve bireysel yatırımcılar. Bir satış işleminin gerçekleşmesinde alternatif finansman yöntemi olarak hızla sonuca gidilmesini isteyen, satışlarını artırmak ve kendi nakit akımlarını düzenleme arzusunda olan satıcı firmalar finansal kiralama ve leasing yapabilmektedirler.Fabrika degerlemesi rapor örneği temin etmek için bizimle ilerişine geçebilirsiniz.

Finansal kiralama yapmak isteyen firmalar; öncelikle satın alacakları malı, satıcıyı ve satın alma koşullarını belirler ve yapacakları yatırımın tutarına istinaden finansal kiralama şirketinden teklif alırlar. Teklifin kabulünün devamında, kiralama yapacak firma başvuru formunu doldurup, şirketin mali ve hukuki evraklarını hazırlayıp yatırımı planlanan ekipmanların proforma faturaları ile birlikte finansal kiralama şirketine yollar. Kredi incelemesi yapılır. Kiracı ile teminat şartları ve ödeme planında anlaşıldıktan sonra finansal kiralama sözleşmesi yazılıp kiracıya imzalatılır. İmzalanan sözleşme Birlik'te tescil edilir. İlk kira, peşinat kiracıdan tahsil edilir. Satın alma süreci başlar. Satın alınan malların kesin kira tarihlerine göre nihai ödeme planı hazırlanıp kiracıya bildirilir.

Leasing yapılan ekipmanlarda mülkiyet hakları, sözleşme boyunca finansal kiralama şirketindedir. Anlaşma koşullarına göre sözleşme sonunda kiralayana geçebilir.

Finansal kiralama yolu Leasing ile kiralanabilen mallar ve ekipmanlardan başlıcaları aşağıda belirtlilmektedir.

Tıbbi Cihazlar, bilgisayarlar ve diğer bilgi işlem üniteleri degerleme raporları
Santrallar ve haberleşme cihazları
Enerji tesisleri degerlemesi
Hes degerlemesi
Rüzgar enerji santrali degerlemesi
GES degerlemesi
Kara nakil vasıtaları degerlemesi
Hava taşıma araçları degerlemesi uçak degerlemesi, helikopter degerlemesi
Kuru yük gemileri, tanker ve diğer deniz taşıtları
İnşaat makinaları, vinçler, iş makinaları
Matbaa makinaları değerlemesi
Her türlü tezgah ve üretim makinaları ekspertiz çalıamsı
Tekstil makinaları değerleme raporu
Komple hastane, otel ve büro donanımları değerlemesi
Gayrimenkul degerlemesi
Fabrika ekipman degerlemesi
Enerji üretimine yönelik gaz türbinleri, buhar türbinleri, su türbinleri, - Beton pompaları ekspertiz çalışmaları yapılması
Dolum makinaları degerlemesi
Paketleme ve Ambalaj makinaları değerleme raporu hazırlanması
Plastik Enjeksiyon makinaları
Forkliftler
Dokuma Tezgahları degerleme raporu
Dikiş Makinaları degerleme raporu hazırlanamsı
Örgü Makinaları değerleme raporu hazırlanması
Matbaa makinaları (Kağıt hamuru üreten, kağıt üreten, kağıt veya karton işleyen makinalar)
Lazer kesim ekipmanları
CNC torna ve CNC işleme merkezleri ve talaşlı imalata konu diğer takım tezgahları
Kaynak Makinaları


Finansal kiralama işlemlerinde ürünler finansal kiralama şirketi tarafından satın alınacağı için her türlü ithalat işlemleri, gümrük işlemleri ve ilgili evrak işleri finansal kiralama firmaları tarafından yapılmaktadır.

Ayrıca 1 Aralık 2013 tarihinden itibaren yapılan Finansal Kiralama sözleşmelerinde geçerli olmak üzere, Leasingle yapılan yatırımlarda %1 KDV avantajına sahip makina ve ekipmanlar aşağıdaki gibidir.

Böylelikle 27 Aralık 2011 tarihinde yayınlanan Leasingle yapılan yatırımlarda %1 KDV avantajına sahip olan makina ve ekipman listesi genişletilmiştir.

Bizlere web sitemiz üzerinden : 

www.cengizdegerleme.com.tr

Mail adreslerimizden:

cengizdegerleme@outlook.com

Telefon ile :

GSM: 0553 690 34 77

GSM: 0530 408 34 77

GSM: 0530 884 77 77

ulaşabilirsiniz.

.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

spk makine degerleme önemi

 SPK makine degerleme raporu hazırlanmasına son senelerde büyük önem vermektedir. Özellikle borsaya açılan fimaların makine  değerleme raporları hazırlamaları sürecin titizlikle ilerlemsi bakımından büyük öenm arz etmektdir. Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL), Sermaye Piyasası Kurulu (Kurul) tarafından sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık ortaklıklarda çalışanlara lisans verme, lisans sahibi kişilerin sicilini tutma ve lisanslarla ilgili eğitim programları düzenlenmekle yetkilidir.SPK makina degerleme konusunda Halka Açık Ortaklıklarda Değerlemeye İlişkin SPK Düzenlemeleri yaparak Makine ve ekipman değerlemesi hakkında yeni SPK tebliği yayınlamıştır. Bu tebliği ile ilgli detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Makine degerlemesi konusunda SPK tarafından Makine ve Ekipmanları Değerlemeye Yetkili Kuruluşlar listesi yayınlanmakta ve firmamız uzun yıllardır bu liste içerisinde yer almaktadır. UFRS kapsamında makine degerleme raporu hazırlanması en yogun olarak y

Makine Değerlemeye İlişkin SPK Düzenlemeleri

 Makine Değerlemeye İlişkin SPK Düzenlemeleri kapsamında yapılan değişiklikler detaylı olarak anlatılmaktadır. Makine ve Ekipmanları Değerlemeye Yetkili Kuruluşlar spk tarafınamn tanımlanmış olup bu kapsamda makine ve ekipmanların sermaye piyasası mevzuatı kapsamındaki değerleme hizmeti aşağıdaki kuruluşlar tarafından yine aşağıda sayılan şartları sağlamaları koşulu ile yerine getirmesi karara bağlanmıştır.  “Sermaye Piyasası Kurulu (Spk) ve Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketler ile Bu Şirketlerin Kurulca Listeye Alınmalarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ” hükümleri uyarınca sermaye piyasasında gayrimenkul değerleme faaliyeti ile yetkilendirilen gayrimenkul değerleme kuruluşlarının  makine ve ekipmanların sermaye piyasası mevzuatı kapsamındaki değerleme hizmetini yerine getirebilmesi Üniversitelerin 4 yıllık makine mühendisliği bölümünden mezun olmuş en az bir kişiyi tam zamanlı olarak istihdam etmesi ve makine ve ekipmanların değerleme faaliyetlerinin